De dirigent

Per 1 juni 2020 is Gerben Budding onze dirigent.

gerben

 

 

 

 

 

 

 

Gerben Budding(1987) is een veelzijdig musicus.

Sinds zomer 2018 is hij hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda (Moreau orgel, 1736) en stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk. Van september 2009 tot en met juni 2018 was hij hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem (Bätz-Witte orgel uit 1853 ) en Stadsorganist van Gorinchem. Hij geeft regelmatig orgelsoloconcerten in zowel binnen- als buitenland en won prijzen op diverse orgel- en improvisatieconcoursen. Van zijn orgelspel verschenen meerdere CD’s. Op www.gerbenbudding.nl zijn een concertagenda en opnames te vinden.

Gerben is daarnaast actief als koor- en orkestdirigent. Zo is hij dirigent van Toonkunst Amersfoort, Koninklijk Concertkoor ‘Hosanna’ Bunschoten-Spakenburg, COV Excelsior Ede, Vocaal Ensemble Piacevole, gemeentekoor Sint Jan Gouda, Symfonieorkest Sjosjanim Amersfoort en orkest Intermezzo Gouda. Eerder was hij o.a. dirigent van COV Con Amore Zwijndrecht, COV Laus Deo Gouda en COV Putten. Gerben heeft een uitgebreide lespraktijk voor o.a. orgel, piano en directie.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privé-lessen orgel bij o.a. Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie.